josep-llunas-9788412564570

L'obra de Josep Llunas i Pujals és de les poques d'autors de l'Estat espanyol que pot ser contrastada amb la dels grans teòrics de l'anarquisme europeu de finals del segle XIX. En aquesta publicació, a partir d'una tria de textos de Llunas que ha fet Jordi Martí Font, l'il·lustrador Amat Pellejà construeix una obra original i innovadora que juga amb les imatges de la revista "La Tramontana", 127 anys després de la seva publicació.

L’Amat Pellejà ha creat 50 il·lustracions per a aquest llibre a partir de la visualització de nombroses pàgines de La Tramontana, la publicació que va crear Josep Llunas el 1881 i que va durar fins al 1896. Les seves creacions parteixen de les il·lustracions d’aquesta revista anarquista però tenen com a principal característica la llibertat creativa i d’associació. La tria dels fragments de textos de Llunas que acompanyen les il·lustracions de l’Amat l’ha feta Jordi Martí Font i tenen la intenció d’apropar les idees i textos de Llunas als lectors i lectores del segle XXI.

L’Amat Pellejà és un músic, dibuixant i pintor que va néixer a Marçà el 1954. Ha publicat la seva obra en diversos formats. És autor dels llibres Viatge a Ganéshpuri (1992) i Camí a Bombai (1992), reculls dels seus dibuixos sobre l’Índia; i d’Amat Pellejà. Període 1985-1995. Ha obert la Col·lecció Abel a Arola Editors en què combina versions pròpies de pel·lícules clàssiques i esdeveniments històrics amb textos d’autors diversos. Fins ara, ha publicat Titànic, l’enfonsament, amb Olga Xirinacs; El cuirassat Potemkin, amb Jordi Martí Font; Carbó i fusell, amb Andreu Carranza; Nosferatu; Churchill, en peu de guerra; i La gran guerra 1914-1918. També ha il·lustrat el llibre Blau Marí d’Olga Xirinacs i acaba d’il·lustrar el llibre de Gonzalo Pontón El franquismo. Una historia gráfica.

Pròleg i tria de textos: Jordi Martí Font
Il·lustracions: Amat Pellejà

Marie Andrieu, una salvatge occitana - Gerard Horta i Calleja
L'anarquisme contra la dictadura franquista - Ferran Aisa
EL COLÓS DE L'ANARQUISME - Salvador Seguí
Contes com antídot - Eva Vázquez Bonavila
Rafael Farga Pellicer (1844-1890) - Manuel Vicente Izquierdo
El crepuscle de les màquines | El poble en la història de la civilització - John Zerzan
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!