marie-andrieu-9788412564587

Som davant la vida i l’obra d’una dona occitana nascuda el 1851 i militant anarquista i espiritista, ocultista, cristiana, feminista, mil·lenarista; guaridora, mèdium, somnàmbula, vident, tiradora de cartes, magnetista; escriptora d’articles, drames i poemes. Detinguda i empresonada un cop i un altre, funda un moviment socioreligiós anomenat universalisme que fracassa estrepitosament, i dirigeix revistes com el Diari d’Ultra-Tomba, El Crist Anarquista, El Salvador dels Malalts i La Revolució.

Andrieu emergeix com un terratrèmol devastador: el d’una de les racionalitats subalternes dels salvatges d’Occident concebent la destrucció del vell món (capital, estats, governs, esglésies i religions, monarquies, tribunals, exèrcits) i la creació del món nou.

Recerca antropològica, recull de propaganda pel fet llibertària i carta d’amor d’un antropòleg, es tracta de l’estudi més profund que s’ha fet mai d’una “dona, mare i obrera” que planta cara a la vida amb ràbia i amor.

Gerard Horta i Calleja és doctor en Antropologia Social i professor de la Universitat de Barcelona des del 2004. La seva recerca abraça àmbits com l’antropologia religiosa (De la mística a les barricades, 2001 –XXII Premi Carles Rahola d’Assaig–; Cos i revolució. L’espiritisme català o les paradoxes de la modernitat, 2004), l’antropologia urbana (L’espai clos. Fòrum 2004: notes d’una travessia pel no-res, 2004; Rambla del Raval de Barcelona, 2010) i l’antropologia i l’etnografia de l’Àfrica (Hiace. Antropología de las carreteras en la isla de Santiago [Cabo Verde], 2015, amb Daniel Malet).

Pròleg de Manuel Delgado

Josep Llunas, l'anarquista il·lustrat - Josep Llunas I Pujals
L'anarquisme contra la dictadura franquista - Ferran Aisa
EL COLÓS DE L'ANARQUISME - Salvador Seguí
Contes com antídot - Eva Vázquez Bonavila
Rafael Farga Pellicer (1844-1890) - Manuel Vicente Izquierdo
El crepuscle de les màquines | El poble en la història de la civilització - John Zerzan
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!