deu-mites-sobre-israel-9788418705762

El relat històric en què es basa el sionisme per explicar la creació de l’Estat d’Israel se sustenta en nombroses fal·làcies i mentides. Una mitologia que ens impedeix entendre els orígens i la realitat del conflicte, i que de manera subtil qüestiona el dret moral dels palestins a la terra on viuen.

El reconegut historiador israelià Ilan Pappé examina en aquest llibre les deu idees més controvertides sobre els orígens i la identitat de l’estat contemporani d’Israel. Aquests relats, repetits sense parar als mitjans de comunicació, imposats pels militars, acceptats sense dubtes pels governs d’arreu del món, reforcen l’statu quo regional. L’autor explora l’afirmació que Palestina era una terra buida en el moment de la Declaració Balfour, així com la formació del sionisme i el seu paper en les primeres dècades de construcció de la nació. Es qüestiona si els palestins van abandonar voluntàriament la seva terra natal l’any 1948 i si la de juny de 1967 va ser una guerra inevitable.

En referència als mites que envolten els fracassos dels acords de Camp David i els motius oficials dels atacs a Gaza, Pappé explica per què la solució dels dos estats ja no és viable. Una obra reveladora sobre els mites que hi ha rere l’Estat d’Israel.

Ilan Pappé (Haifa, 7 de novembre de 1954) és un historiador i socialista expatriat israelià. És professor de la facultat de Ciències Socials i Estudis Internacionals de la Universitat d'Exeter, a Anglaterra, director del Centre Europeu d'Estudis sobre Palestina de la mateixa universitat i codirector del Centre d'Estudis Etnopolítics d'Exeter.

Los diez mitos de Israel - Ilan Pappé
La cárcel más grande de la tierrra - Ilan Pappé
La idea de Israel - Ilan Pappé
Los demonios de la Nakba - Ilan Pappé
Nascuts per vèncer - Arran
La fi de l'alternativa xinesa - Miquel Vila
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!