palestina-una-historia-essencial-9788416698424

Què és i com és va expandir el sionisme? Què significà la Nakba? Com es va fundar l’Estat d’Israel? Què és l’ocupació? Quines han estat les resistències palestines? Qui fou David Ben Gurion, Iàsser Arafat o Leila Khaled?

En el temps de saturació de la informació i les notícies falses, el professor d’Història Contemporània de la Universitat de València Jorge Ramos Tolosa posa llum a tot el que hauríem de saber sobre la qüestió de Palestina i Israel. D’una manera didàctica, aquest llibre ens convida a descobrir la història d’aquesta terra des de l’última època otomana fins als nostres dies, mentre explica els conceptes clau d’un afer internacional que obri noticiaris d’arreu del món des de fa dècades: el domini britànic, la colonització sionista, les resistències palestines, les resolucions internacionals i el paper de l’ONU, l’exili interior i exterior, la lluita de les dones, els acords de pau o la consolidació de l’apartheid. El resultat és un llibre bàsic i imprescindible per a desxifrar una de les qüestions que, malauradament, continua sent una de les més actuals i cruels dels nostres dies. Una finestra oberta, en definitiva, per a qualsevol persona interessada en la lluita pels drets humans a Palestina.

 

«El llibre sobre Palestina en la nostra llengua més actualitzat, rigurós, sintètic i per a tots els públics»

David Segarra

jorge-ramos

Jorge Ramos Tolosa, doctor en Historia Contemporánea, profesor asociado del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la Universitat de València (acreditado como profesor ayudante doctor y contratado doctor) y docente del Curso Internacional "Epistemologías del Sur" del Consejo Latinoamericano de Ciencias Sociales (CLACSO) y del Centro de Estudos Sociais da Universidade de Coimbra (CES).

Su tesis doctoral cuenta con Mención Internacional, fue calificada con sobresaliente "cum laude" y recibió el Premio Extraordinario de Doctorado. Fue dirigida por el catedrático de Historia Contemporánea Ismael Saz Campos y por la catedrática de Historia Contemporánea Mª Cruz Romeo Mateo. Su tesis doctoral es una investigación histórica sobre Palestina-Israel titulada: "¿'Las Naciones Unidas no son nada'? Pablo de Azcárate y el fracaso de la ONU en Palestina (1947-1952)". Su adaptación a un libro es "Los años clave de Palestina-Israel. Pablo de Azcárate y la ONU (1947-1952)" (marcialpons.es/libros/los-anos-clave-de-palestina-israel/9788416662951/), publicado en 2019 en la editorial Marcial Pons, cuya colección de Historia es la más prestigiosa en la disciplina histórica dentro de las editoriales españolas, según un informe del CSIC de 2018. 

VIURE, MORIR I NAIXER A GAZA - David Segarra
EL LIBRO DEL PODER NEGRO - VVAA
LAS MIL Y UNA NOCHES - VVAA
REBELARSE EN EL DESIERTO - VVAA
NAFTALINA - Alia Mamduh
AL-TANKI - Alia Mamduh
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!