kobane-calling-cat-9788418580987

A Kobane Calling Zerocalcare relata la seva experiència en suport al poble kurd. Un reportatge gràfic del viatge que l’autor va fer al Kurdistan sirià i a la frontera entre Síria i Turquia. Un mosaic de pobles diferents s’organitza i lluita per una societat basada en la igualtat entre homes i dones, en la convivència i el respecte per la diversitat cultural i religiosa, en la justícia social i l’ecologia. Travessant zones d’intens conflicte bèl·lic, ens mostra la lluita dels kurds, de la regió autònoma democràtica de Rojava, on els seus habitants han estat lluitant contra les forces de l’Estat Islàmic, un procés d’emancipació social en el que les dones tenen un paper central.

El Confederalisme democràtic, que va ser plantejat per Abdullah Öcalan, líder kurd que fa més de vint anys que està empresonat en aïllament, es basa en tres pilars: la democràcia directa, l’alliberament de la dona i l’ecologisme. Una història narrada amb humor i una implicació emocional molt forta cap al poble kurd, amb molta reflexió i esperit crític davant les contradiccions de les intervencions internacionals.

Kobane Calling, que arriba ara en català, va vendre més de 120.000 exemplars en l’edició original, va guanyar el Premi Micheluzzi 2017 al Millor Llibre i ha estat traduït a nou idiomes.

Zerocalcare és el pseudònim de Michele Rech (Arezzo, 1983) il·lustrador i dibuixant de còmics. Sempre molt actiu en el món dels centres socials i l’autogestió romana, va participar, per exemple, en l’edició de Crack Fumetti Dirompentien de l’històric CSOA Forte Prenestino. Ha col·laborat amb Radio Onda Rossa, en la qual participa fins avui. A partir de 2003 ha treballat d’il·lustrador en diferents diaris i revistes. El 2011 va escriure el seu primer còmic, La profezia dell’armadillo. Les seves segÜents obres publicades també amb l’editorial BAO van ser Un polpo alla gola (2012), Ogni maledetto lunedì su due (2013), Dodici (2013), Dimentica il mio nome (2014) L’elenco telefonico degli accolli (2015), Kobane Calling (2016) La profezia dell’armadillo (2017), títol que va inspirar la pel·lícula homònima presentada el 2018 a la 75a edició del Festival de Cinema de Venècia, Macerie Prime (2017), La scuola di pizze in faccia del Professor Calcare (2019). També ha escrit i dirigit sèries d’animació per adults Strappare lungo i bordi (2021) i Questo mondo non mi renderà cattivo (2023) per a la plataforma Netflix.

Feti i el pesticida malèfic - Neus Cáceres
L’art de vestir-se bé - Bel Olid | Marlene Krause
Quan no ve la primavera - Bel Olid | Aida Iglesias de Prada
De les col·lectivitzacions a l’ecosistema cooperatiu - Jordi Pascual Mollá
Tejer comunidades - Fil a l'Agulla Cooperativa
Objectiu Venus - VVAA
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!