a-finals-d-estiu-9788419515087

Magdalena Blaževic construeix, amb una delicada prosa poètica i molta bellesa, una història de vertadera por i pèrdua irreparable.

Quan un poble pintoresc de Bòsnia es veu atrapat en el conflicte bèl·lic, el món infantil de dues nenes serà escombrat per sempre. Les mans de l'avi, les conserves de la mare, les flors de camamilla o l'èxode del poble, tot desapareixerà per a la Ivana quan, en un atac enemic, és assassinada amb només catorze anys.

Narrada des del punt de vista de la víctima, A finals d'estiu és una història antibel·licista universal que va més enllà del poble a la riba del riu Bosna i el període en què s'ambienta la novel·la. Una novel·la curta que es llegeix a poc a poc perquè, com en les obres d'Agota Kristof, per sota de les frases curtes i concises bull un món d'emocions, pors i dolor.

«A través d’aquesta novel·la antibel·licista, descobrim una veu sorprenentment poderosa i autèntica, un udol poètic més fort que qualsevol representació brutal i realista de la guerra.» —Elizabeta Hrstic, Politika Plus

Magdalena Blaževic (Žepce, Bòsnia i Hercegovina, 1982) Considerada una de les millors veus narratives actuals dels Balcans, l’obra de Magdalena Blaževic revisa la història i la identitat dels països de l’ex-Iugoslàvia en clau surrealista, poètica i catàrtica. L’any 2020 va publicar 'Svetkovina', una col·lecció d’històries sobre dones aclamada pel públic i per la crítica, que va ser finalista del prestigiós premi Fric. La història principal va ser seleccionada per al premi literari nord-americà Adelaide. Amb 'A finals d’estiu', la seva primera novel·la, també ha estat finalista del Fric, i aquest mes de juny de 2023 ha estat guardonada amb el Premi TPortal, un dels certàmens literaris més importants de Croàcia.

Al fons de la memòria de Déu - Xurde Álvarez
Union Street - Pat Barker
LA MIGRACIÓ DELS CORS - Maryse Condé
KANNJAWOU - Lyonel Trouillot
DOMINICANA - Angie Cruz
NEGUIT PERMANENT - Tsitsi Dangarembga
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!