sabia-llegir-el-cel-9788419515148

La prosa de Timothy O’Grady, tendra i viva, i les fotografies carregades de bellesa de Steve Pyke es combinen per fer una obra de ficció única, un acte de record impregnat de pèrdua, desafiament i una bellesa inoblidable.

Un home es troba sol al final de la vida, lluitant per donar sentit a una vida de distanciament i pèrdua. Recorda la infantesa a l'oest d'Irlanda i les dècades d'exili desconcertat a les fàbriques, als camps de patates i a les obres d'Anglaterra. El persegueixen els rostres de la família i els paisatges que va deixar enrere. Recorda el país, les marines, els bars, la música que tocava i la dona que va estimar.

La narració elegíaca d’O’Grady s'acompanya de fotografies fetes per Pyke durant els seus viatges per Irlanda que, en contrapunt amb el text, produeixen una poderosa evocació de l'experiència de l'emigrant irlandès.

Timothy O'Grady (Chicago, 1951) Escriptor americà d’origen irlandès, ha viscut en una itinerància constant que li ha permès construir una trajectòria literària molt lligada a l’espai i a la seva experiència. Va marxar de Chicago als vint-i-dos anys per viure a l’illa deserta de Gola, a la costa nord-oest d'Irlanda, i des de llavors ha viscut a cavall entre Irlanda, el Regne Unit, els Països Catalans i Polònia. És autor de vuit novel·les, entre les quals destaca la premiada Motherland, i quatre obres de no ficció. Ha escrit per al Guardian, el Times, Esquire i moltes altres publicacions.

Steve Pyke (Leicester, 1957) Reconegut fotògraf, especialment pels seus retrats íntims i intensos en blanc i negre de pensadors, creadors i artistes extraordinaris del nostre temps. Pyke ha passat els darrers quaranta anys veient el món des d'una lent creativa. Actualment viu i treballa a Nova Orleans.

La pimpinella blava - Svetlana Slapšak
L’espai blanc - Valeria Parrella
L’altra cara de la pell - Jeferson Tenório
Al fons de la memòria de Déu - Xurde Álvarez
Union Street - Pat Barker
A FINALS D'ESTIU - Magdalena Blaževic
icone subscripcions

En Virus también necesitamos recuperar energías.
Cerramos del 6 al 21 de agosto. Vuestros pedidos se prepararán a partir del 22.
¡Gracias por vuestro apoyo!